Oferta sklepu => Masła i oleje roślinne


Olej nasion ŁUBINU 100% NATURALNY


20 ml / Cena: 15.90 zł Kupuj

Surowiec kosmetyczny
Nazwa surowca wg. INCI:
Lupinus Albus (White Lupine) Seed Oil
Pochodzenie: Europa
Metoda otrzymywania: wytłaczanie na zimno nasion łubinu białego, nierafinowany
Postać: płynny olej o żółtym kolorze i delikatnym, charakterystycznym zapachu
Trwałość: podana na opakowaniu; Warunki przechowywania >>

» Produkt dostępny w limitowanej ilości do wyczerpania zapasu.

Właściwości i działanie produktu:

Olej z nasion łubinu - regeneracja i pojędrnienie skóry!

Olej z nasion łubinu białego - to mało popularny, ale bardzo wartościowy w kosmetyce olej, który dopiero od niedawna zaczął być doceniany.

 

Wykazuje silne działanie ujędrniające, zwiększa produkcję kolagenu, odporność skóry, działa antyoksydacyjnie oraz wspomaga naprawę bariery ochronnej skóry i stopień jej nawilżenia.

Olej z nasion łubinu białego posiada bardzo zbliżone działanie do słynnego oleju z pestek opuncji figowej. Jest to warty uwagi tańszy, europejski odpowiednik. Czytaj więcej >>

 

Olej z nasion łubinu:

- wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe i ujędrniające,

- wpływa na produkcję kolagenu i elastyny oraz zapobiega ich rozkładowi,

- działa antyoksydacyjnie, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną,

- wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową naskórka, uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze,

- zwiększa odporność skóry na czynniki zewnętrznie, która spada wraz z wiekiem,

- łagodzi procesy zapalne, podrażnienia, stymuluje regenerację skóry,

- wspomaga gojenie blizn, drobnych ran, po oparzeniu lub opalaniu,

- polecany do każdego typu cery, zwłaszcza skóry dojrzałej, o obniżonej elastyczności, wymagajacej regeneracji, odwodnionej, podrażnionej, po kuracjach złuszczajacych,

- odpowiedni również do wysuszonej skóry okolic oczu, wokół ust, szyi i dłoni, czyli miejsc, gdzie objawy starzenia pojawiają się najwcześniej,

- daje lekkie, jedwabiste wykończenie, może być stosowany przez cały rok, również latem.

» Oferowany Olej z nasion łubinu białego to wersja oleju w pełni naturalna, zimnotłoczona i nierafinowana, która zachowuje naturalny, żółty kolor i delikatny zapach charakterystyczny dla tego oleju.
W celu zagwarantowania trwałości i świeżości, olej zawiera dodatek witaminy E w postaci kompleksu wszystkich rodzajów tokoferoli.

» Sprzedawany w praktycznych, plastikowych butelkach z dozownikiem, ułatwiającym aplikację.

Zastosowanie produktu:

» Sugerowane stężenie w kosmetykach: 5-100%

» Jako faza tłuszczowa w recepturach kosmetycznych.

» Jako pielęgnacyjny olejek do twarzy stosowany samodzielnie (przetrzyj skórę wybranym Hydrolatem, odrobinę olejku rozgrzej między palcami i aplikuj na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu, delikatnie wklepując).

» Jako Dwufazowy nawilżacz w połączeniu z wybranym Żelem hialuronowym. Dwufazowy nawilżacz można według upodobania aplikować w dwojaki sposób:

1 - Nałożyć na zagłębienie dłoni porcję Żelu hialuronowego, dodać kilka kropli olejku, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę. Stosunek fazy olejowej do żelowej reguluje się w zależności od potrzeb i rodzaju cery. W przypadku cery tłustej dodajemy mniejszą ilość olejku, w przypadku cery suchej większą ilość olejku.
2 - Najpierw zaaplikować kilka kropli olejku i następnie nałożyć warstwę Żelu hialuronowego, dobrze wmasowując i wklepując w skórę.

» Jako olejową bazę pod makijaż. Co to jest olejowa baza pod makijaż i jak się ją stosuje czytaj tutaj >>

» Odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem, zwiększa to walory i właściwości pielęgnujące preparatu, w przypadku gęstych maści i kremów daje lepszy poślizg przy nakładaniu (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję kremu, dodać odrobinę olejku, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę).

!! Reakcja na dany surowiec jest sprawą indywidualną. Przed zastosowaniem każdego z produktów, zalecane jest wykonanie próby na małym fragmencie skóry, w celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji.

Skład produktu:

Lupinus Albus (White Lupine) Seed Oil, Mixed Tocopherols (wit. E)



<< Powrót do oferty sklepu
Do góry >>