Oferta sklepu => Dodatki


Konserwant NATURALNY 100% EKOLOGICZNY

8 g / Cena: 8.90 zł Kupuj

Surowiec kosmetyczny

Nazwa surowca wg. INCI: Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Pochodzenie: roślinno-biotechnologiczne
Postać: żółto-bursztynowy, przezroczysty płyn, z możliwym osadem, praktycznie bezzapachowy
Sugerowane stężenie w kosmetykach: 1.0% - 4.0%
Rozpuszczalność: w wodzie
pH: 4.0 - 6.0
Stabilny w zakresie pH: 3.0 - 8.0
Trwałość: 1 rok (liczony od daty zakupu)
Warunki przechowywania: w temperaturze pokojowej, w ciemnym i suchym miejscu; unikać bezpośredniego dostępu wilgoci i nasłonecznionych miejsc; nie zamrażać!

Właściwości i działanie produktu:

Wyjątkowy typ konserwantu naturalnego, który nie tylko chroni przed zakażeniem, ale również pielęgnuje i nawilża skórę!

Konserwant naturalny EKO stanowi alternatywę dla tradycyjnych konserwantów syntetycznych. Jest to produkt zupełnie naturalny, pochodzenia roślinnego, bez żadnych dodatków. Jest to konserwant rozpuszczalny w wodzie.

Konserwant ten oparty jest na antybakteryjnych peptydach, które powstają w procesie fermentacji rzodkwi (Raphanus Sativus) przez przyjazne dla człowieka bakterie z rodzaju Leuconostoc kimchii.

Oferowany konserwant naturalny jest stabilny i aktywny w szerokim zakresie pH = 3.0 - 8.0, traci aktywność przy pH = 9.0 i powyżej. Jest odporny na podgrzewanie do 70 °C Działa aktywnie przeciwko zakaźnym szczepom mikroorganizmów z rodzaju m.in. E.coli, P.aeruginosa, S.aureus, C.albicans, A.niger.

W przypadku kremów i emulsji, zalecane stężenie wynosi 2%.

Konserwant ten oprócz typowych dla konserwantów funkcji ochrony gotowego produktu przed zakażeniem, jako nieliczny pełni również funkcje pielęgnujące. Zgodnie z przeprowadzonymi badaniami użyty w stężeniu 1%, Konserwant naturalny EKO znacznie podwyższa nawilżenie skóry.

» Sprzedawany w praktycznych, plastikowych butelkach z dozownikiem, ułatwiającym odmierzanie.

» Produkt posiada certyfikat organizacji ECOCERT potwierdzający jego 100% naturalność oraz akceptację zastosowania w produktach ekologicznych.

Zastosowanie produktu:

NIE stosować bezpośrednio na skórę! Zastosowanie Konserwantu jest zgodne z instrukcją wykonania danego zestawu.
Jeśli dodatek konserwantu jest niezbędny do wykonania danego zestawu, informacja ta jest podana w części: "Dodatkowe składniki, których brak w zestawie i należy dostarczyć:" na stronie opisującej dany zestaw.

Aktualnie Konserwant jest niezbędny do wykonania wszystkich kremów oraz niektórych toników z kwasami.

Skład produktu:

Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate (100%)



<< Powrót do oferty sklepu
Do góry >>